15 Haziran 2013 Cumartesi

Tarih testini tam yapan çok olacak

LYS-4 (Sosyal Bilimler) bugün yapıldı. Sınavın ardından soruları değerlendiren uzmanlar, genel olarak testlerin kolay olduğunu söylediler.

Daha önce hiç tam yapanın çıkmadığı tarih testinin bu sene orta zorlukta olduğunu belirterek, “Tam yapan öğrenci sayısının çok olacağını düşünüyoruz” dediler.Coğrafya testinin kısa ve kolay yorumlanabilir nitelikte olduğunu belirten uzmanlar, felsefe grubunun da geçen seneye göre daha kolay olduğunu ifade ettiler.

Fem Yayın Merkezi’nin LYS-4 yorumları şöyle:
Öğrencilerin çok korktuğu test orta zorlukta
Genel itibariyle öğrencilerin çok korktuğu tarih sorularının zorluk derecesi orta derecede oldu. Daha önce hiç tam çıkmayan tarihten bu sene tam yapan öğrenci sayısının çok olacağına inanıyoruz.

Coğrafya soruları kısa ve kolay yorumlanabilir nitelikte
Bu sene LYS Coğrafya-2 testi soruları orta derecede zorluktaydı. Göç, gecekondulaşma, tsunami, kentsel dönüşüm, sel, kasırga gibi güncel olayları içeren sorular vardı. Uzun metin içeren ve yorum gerektiren soru yoktu. Sorular kısa ve kolay yorumlanabilir nitelikte idi. 2013- Coğrafya-2’ de 5 soru YGS ayarında diğer sorular LYS ayarındaydı. Coğrafya-2 sorular MEB müfredatına uygun olup hatalı soru yoktu.

Felsefe geçen seneye göre kolay
Felsefe grubu soruları geçen seneki sorulara göre kolaydı. Psikolojiden daha çok gelişim psikoloji ağırlıklı sorular vardı. Sosyolojide ilk kez küreselleşme ile yerelleşme kavramının birleşmişi olan küyerelleşme kavramıyla ilgili paragraf sorusu vardı. Mantık soruları işlem yapmayı gerektirmeyecek kadar kolaydı. Din kültürü sorularından 4 tanesi bilgi, diğer 4 tanesi de yorum ağırlıklıydı.

Hürriyet

Hiç yorum yok: