31 Temmuz 2010 Cumartesi

Hukuk ve psikoloji TM alanında en çok istenen bölümler

Mühendisliği tercih eden 100 adaydan 65'inin istediği bölümler mekatronik ve yazılım mühendisliği oldu. Hukuk ve psikoloji TM alanında en çok istenen bölümler.

2010-ÖSYS tercihleri son hızla devam ediyor. Tercih işlemlerinde en fazla kullanılan elektronik alan olan www.tercih.tv adresinde şu ana kadar 525 bin tercih yapıldı. Bu tercihler öğrencilerin MF, TM ve TS alanındaki dağılımı ortaya koydu.
MF alanında en çok tercih edilen 10 bölüm, tıp, fizik tedavi, bilgisayar mühendisliği, mekatronik mühendisliği, makine mühendisliği, mimarlık, yazılım mühendisliği, matematik bölümü, ilköğretim matematik öğretmenliği, çevre mühendisliği oldu.
MF alanında yapılan 125 bin tercihin 89 bini adı geçen 10 bölüme kullanılmış. ilginç olan geçen yıl başarı sırası 20 bin üstünde olan öğrenciler tıp fakültelerini listelerine yazmazken, bu yıl 30 ve 40. başarı sırasındaki adaylar da listelerine tıp fakültelerine yer vermesi. Bu durum adayların bu yılki ÖSYM kılavuzunda yer alan başarı sıralarını dikkate aldıklarını gösteriyor. Tıp tercih sayısı bundan dolayı iki katına yükseliyor. Bu yıl en fazla tercih edilen mühendislikler yazılım ve mekatronik oldu. Mühendislik tercih eden her 100 öğrencinin 65'inin listesinde bu bölümler yer alıyor.

HUKUK AÇıK ARA ÖNDE
TM alanında en fazla tercih edilen 10 bölüm: hukuk, psikoloji, PDR, sınıf öğretmenliği, sosyoloji, ekonomi, uluslararası finans, işletme, iktisat, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler.

TM tercihi yapan 217 bin kişinin içinde açık ara hukuk önde. Hukuk fakültesini TM tercihi yapan 217 bin öğrencinin 138 bini listesine yazmış. işletmeden daha fazla uluslararası finans ve ekonomi tercih alıyor bu da farklılaşma isteğinden kaynaklanıyor.

138 BiN ADAY iLETiŞiM iSTEDi
TS alanında en fazla tercih edilen 10 bölüm: reklamcılık, iletişim tasarımı, sinema televizyon, Türkçe öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı, halkla ilişkiler, gazetecilik, sosyal bilgiler öğretmenliği, coğrafya, sanat tarihi. TS alanında yapılan 165 bin tercihin 138 bininde iletişim fakülteleri yazılmış. iletişim tasarımı ve reklamcılık en çok önemli bir yer tutuyor.

ÖĞRENCiLERiN EN ÇOK iSTEDiĞi ÜNiVERSiTELER 

En fazla tercih edilen 10 üniversite
www.tercih.tv 'den tercih yapan 525 bin öğrenci bütün üniversitelere yer vermiş. Bu üniversitelerden en fazla tercih edilenler şöyle sıralıyor:
1- istanbul Teknik Üniversitesi
2- Ortadoğu Teknik Üniversitesi
3- Hacettepe Üniversitesi
4- istanbul Üniversitesi
5- Bilkent Üniversitesi
6- Marmara Üniversitesi
7- Gazi Üniversitesi
8- Bahçeşehir Üniversitesi
9- Koç Üniversitesi

kaynak:(sondakika.com)

Hiç yorum yok: